Nieuwe fase

14 oktober 2020

Toekomstig Bedrijvenpark Ambachtsezoom gaat een nieuwe fase in met de aanleg van riolering, kabels en leidingen (voor elektriciteit, water en glasvezel) en de wegen en paden. Daarna richt de gemeente het openbare gebied in met onder meer verlichting, bankjes, water, bomen en ander groen.

Lange levensduur

Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark, geïnspireerd op de Cradle to Cradle-principes. De gebruikte materialen voor gebouwen, straten en omgeving zijn zoveel mogelijk recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. De inrichting van het gebied duurt tot eind 2021. De bouw van de eerste bedrijven start volgend jaar al.

Bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom onherroepelijk

Juni 2020, de aanleg van Bedrijvenpark Ambachtsezoom met op de voorgrond de A16

Nieuwsgierig naar wat er komt?
Bekijk dan het inrichtingsplan openbare ruimte.

Download PDF-document

De straatnamen van Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom

De straatnamen van Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom

Sedumweg, Kringloopweg, De Wadi… De straatnamen in Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom verwijzen naar de duurzame elementen in het gebied, zoals de groene daken, het gebruik van recyclebare materialen en de klimaatvriendelijke opvang van regenwater, waardoor bij stortbuien wateroverlast wordt voorkomen en er een buffertje is voor droge perioden.

Lees meer
Duitse stelling uit Tweede Wereldoorlog verplaatst

Duitse stelling uit Tweede Wereldoorlog verplaatst

Bij het Baakpad is een Duitse stelling uit de Tweede Wereldoorlog verplaatst om ruimte te maken voor bedrijfskavels op Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op 18 september 2020 is de historisch waardevolle betonnen stellingplaat 42 meter verplaatst in westelijke richting. Hier blijft de plaat zichtbaar, als stille getuige van de oorlogsgeschiedenis in de Zwijndrechtse Waard.

Lees meer