Nieuwe fase

14 oktober 2020

Toekomstig Bedrijvenpark Ambachtsezoom gaat een nieuwe fase in met de aanleg van riolering, kabels en leidingen (voor elektriciteit, water en glasvezel) en de wegen en paden. Daarna richt de gemeente het openbare gebied in met onder meer verlichting, bankjes, water, bomen en ander groen.

Lange levensduur

Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark, geïnspireerd op de Cradle to Cradle-principes. De gebruikte materialen voor gebouwen, straten en omgeving zijn zoveel mogelijk recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. De inrichting van het gebied duurt tot eind 2021. De bouw van de eerste bedrijven start volgend jaar al.

Bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom onherroepelijk

Juni 2020, de aanleg van Bedrijvenpark Ambachtsezoom met op de voorgrond de A16

Nieuwsgierig naar wat er komt?
Bekijk dan het inrichtingsplan openbare ruimte.

Download PDF-document

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Direct naast de A16 ontwikkelt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle-to-Cradle principes. Het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Voor de bedrijfskavels en -panden zijn circulariteit, aardgasvrij en energieneutraal de uitgangspunten.

Lees meer
Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer