Nieuwe fase

14 oktober 2020

Toekomstig Bedrijvenpark Ambachtsezoom gaat een nieuwe fase in met de aanleg van riolering, kabels en leidingen (voor elektriciteit, water en glasvezel) en de wegen en paden. Daarna richt de gemeente het openbare gebied in met onder meer verlichting, bankjes, water, bomen en ander groen.

Lange levensduur

Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark, geïnspireerd op de Cradle to Cradle-principes. De gebruikte materialen voor gebouwen, straten en omgeving zijn zoveel mogelijk recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. De inrichting van het gebied duurt tot eind 2021. De bouw van de eerste bedrijven start volgend jaar al.

Bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom onherroepelijk

Juni 2020, de aanleg van Bedrijvenpark Ambachtsezoom met op de voorgrond de A16

Nieuwsgierig naar wat er komt?
Bekijk dan het inrichtingsplan openbare ruimte.

Download PDF-document

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer
Video: Klimaat en biodiversiteit

Video: Klimaat en biodiversiteit

Landschapsarchitect Marjan Ketner bekijkt samen met projectleider civiel Peter Vreeven de voortgang op bedrijvenpark Ambachtsezoom. In het ambitieuze ontwerp van Marjan voor de openbare ruimte speelt ‘groen’ een belangrijke rol. Inmiddels zijn honderden bomen aangeplant.

Lees meer