Ambi Pack verhuist van De Sandeling naar circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Hendrik-Ido-Ambacht, 1 juni 2022

Het Ambachtse bedrijf Ambi Pack verhuist naar circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Ambachtezoom BV – een samenwerking van onder andere Prohuis en Jan Tio Holding BV – tekende gisteren de koopovereenkomst voor een bedrijfskavel met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Kringloopweg
Op de kavel van bijna 11.400 m² aan de Kringloopweg komen in totaal 5.210m2 bedrijfsruimte, 2.585m2 kantoorruimte en 140 parkeerplaatsen. Ambi Pack biedt hoogwaardige oplossingen op het gebied van voedingssupplementen, medical devices, cosmetica en medicijnen. Het bedrijf is in 1998 opgericht door Jan Tio en een echt familiebedrijf. Er werken ruim 100 mensen, waarvan een groot aantal uit Hendrik-Ido-Ambacht of Zwijndrecht.

Duurzame huisvesting in eigen gemeente
Ambi Pack is nu gevestigd op bedrijventerrein De Sandeling in Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf heeft dus binnen de eigen gemeente een nieuwe en duurzame huisvesting heeft gevonden.
Directeur Bjorn Hollegien van Ambi Pack: “De verhuizing naar Ambachtsezoom is voor ons een stap die nodig is om verder te kunnen professionaliseren en groeien. We hebben nu zo’n 15 adressen op De Sandeling. Dit is onze kans om alles onder één dak te brengen. Dat is veel efficiënter! Ook onze klanten waarderen dat we kiezen voor een circulair bedrijfspand.”
Wethouder André Flach (Economie): “Ik ben erg blij dat Ambi Pack door hun verhuizing naar een ruim nieuw circulair pand op Ambachtsezoom behouden blijft voor Hendrik-Ido-Ambacht. Dat is goed nieuws voor de werknemers én voor de werkgelegenheid in de gemeente.”

Ambi Pack verhuist naar verwachting eind 2023 naar de nieuwe vestiging. De locaties die zij achterlaten op De Sandeling bieden dan weer mogelijkheden voor nieuwe ondernemers.

 

Ambi Pack verhuist van De Sandeling naar circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom
Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Direct naast de A16 ontwikkelt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle-to-Cradle principes. Het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Voor de bedrijfskavels en -panden zijn circulariteit, aardgasvrij en energieneutraal de uitgangspunten.

Lees meer
Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer
Video: Klimaat en biodiversiteit

Video: Klimaat en biodiversiteit

Landschapsarchitect Marjan Ketner bekijkt samen met projectleider civiel Peter Vreeven de voortgang op bedrijvenpark Ambachtsezoom. In het ambitieuze ontwerp van Marjan voor de openbare ruimte speelt ‘groen’ een belangrijke rol. Inmiddels zijn honderden bomen aangeplant.

Lees meer