Eerste duurzaamheidsaudit

3 maart 2021

Een kijkje op het dak van de bedrijfspanden van ontwikkelaar Prohuis met projectmanager Riny Verhoef voor de eerste duurzaamheidsaudit. Voor de oplevering organiseert de gemeente een audit met de ondernemer. Samen controleren ze of alle circulaire maatregelen zijn gerealiseerd, die verplicht zijn op Ambachtsezoom.

Ook is het de eindcontrole op de extra circulaire inspanningen, die de ondernemer vrijwillig toevoegt om zijn bedrijfspand en kavel extra duurzaam te maken. Dit is een belangrijk moment voor de ondernemer, omdat de extra inspanningen een mooie korting tot maximaal 10% op de grondprijs opleveren.

Op de foto is te zien dat de daken vol komen te liggen met zonnepanelen. Hierdoor voorzien de bedrijven in de eigen energiebehoefte. De dakbedekking is TPO, een circulaire kunststof dakbedekking met een zeer lange levensduur.

Sommige extra voorzieningen (vogelhuisjes en dergelijke) worden later aangebracht en gaan we dus in de volgende ronde van de audit controleren.

Eerste duurzaamheidsaudit
Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Direct naast de A16 ontwikkelt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle-to-Cradle principes. Het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Voor de bedrijfskavels en -panden zijn circulariteit, aardgasvrij en energieneutraal de uitgangspunten.

Lees meer
Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer