Video: Cirkelstad

21 februari 2022

Ambachtsezoom als leerschool? Of is circulair bouwen gewoon bouwen? Verboden materialen, stevige discussies, ambities en reacties van ondernemers… daarover en over nog veel meer vertellen projectmanager Riny Verhoef en projectleider civiel Peter Vreeven in dit interview.

De film werd gemaakt voor de virtuele inspiratietour langs voorbeeldprojecten in Zuid-Holland voor de Week van de Circulaire Economie 2022, door Stichting iCircl in samenwerking met StichtingTRACE

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Direct naast de A16 ontwikkelt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle-to-Cradle principes. Het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Voor de bedrijfskavels en -panden zijn circulariteit, aardgasvrij en energieneutraal de uitgangspunten.

Lees meer
Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer