Video: wegen en watergangen

2 augustus 2021

In deze nieuwe film kijken we naar de grote lijnen van de inrichting van circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom: de wegen en de watergangen. Hoe ziet het bouwterrein er nu uit? En hoe dragen de wegen en watergangen bij aan de 8 circulaire doelen van Ambachtsezoom?

Video: wegen en watergangen

Peter Vreeven, onze projectleider civiel, neemt u mee het gebied in. Naar de lange Middentocht, de verbindende schakel van het gebied. Daaromheen komen verkeerslussen die de bedrijfspanden ontsluiten.

De efficiënte ontsluiting van de bedrijven, het gebruik van circulaire materialen zoals biobased tegels en olivijn bestrating, wadi’s voor geleidelijke afvoer regenwater en natuurvriendelijke oevers dragen bij aan de circulaire doelen: water, materiaal, lucht,
biodiversiteit.

Wist u dat er langs die natuurvriendelijke oevers ook paden en zitjes komen? Een heerlijk plekje voor een mensvriendelijke lunchwandeling!

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Direct naast de A16 ontwikkelt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle-to-Cradle principes. Het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Voor de bedrijfskavels en -panden zijn circulariteit, aardgasvrij en energieneutraal de uitgangspunten.

Lees meer
Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer