Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamel-gebouwen

15 maart 2021

“Dit is een mooie kans voor regionale en lokale ondernemers, die duurzaam willen ondernemen op het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom, maar niet zelf willen bouwen!”, aldus wethouder André Flach over de bedrijfsunits die de samenwerkende ontwikkelaars Prohuis Invest, Stemar Groep, Wouda Vastgoed BVen Westpoint Beheer BV gaan realiseren op het nieuwe bedrijvenpark bij de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij sluiten een koopovereenkomst met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht voor maar liefst zes kavels, samen ruim 40.000 m2.

Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen

Artist impressie Prohuis – Ambachtsezoom

Huur en koop

De units in deze bedrijfsverzamelgebouwen hebben verschillende afmetingen en zijn te huur en te koop. De gebouwen worden ontwikkeld volgens de circulaire richtlijnen van Ambachtsezoom. Zo zijn ze demontabel: dit betekent dat alle materialen losgekoppeld en hergebruikt kunnen worden in de toekomst. Ook zijn ze volledig zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte: de gebouwen zijn energieneutraal. Er komt groen aan de gevels, zonnepanelen op het dak, geen aardgas maar een warmtepomp in combinatie met airconditioningsunits, goede isolatie met hoge Rc-waarde én de optie voor oplaadpunten voor elektrische auto’s. De ontwikkelaar wil deze maand al starten met het grondwerk op een deel van de kavels. De oplevering van de eerste gebouwen is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Overzicht kavels Prohuis - Ambachtsezoom

Overzicht verschillende bedrijfsverzamelgebouwen.

Ambachtsezoom: op de helft

Wethouder André Flach: “Er is veel èn serieuze belangstelling van ondernemers voor Ambachtsezoom. Met deze zes kavels erbij opgeteld, is nu ongeveer de helft van de bedrijfskavels op Ambachtsezoom gereserveerd of verkocht. Dat is ruim 7,5 ha.” Op het bouwterrein wordt ondertussen hard gewerkt. De riolering ligt er nu bijna in, Oasen is bezig met de waterleiding, daarna gaan Vitrumnet glasvezel en Stedin elektriciteit aanleggen. De gemeente zal voor het eind van dit jaar alle wegen aanleggen en het gebied inrichten met bomen en ander groen met veel aandacht voor biodiversiteit.

Ambachtsezoom

Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark. De gemeente ontwikkelt het gebied en is geïnspireerd door Cradle to Cradle principes. Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving zijn 100% recyclebaar. Dat betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw kunnen worden hergebruikt. Op deze wijze wordt bijgedragen aan de vermindering van CO2 uitstoot. Elke kavel krijgt een materiaalpaspoort, waarin alle materialen en producten staan beschreven zodat ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Meer informatie: www.prohuis.nl.

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Stap extra op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Direct naast de A16 ontwikkelt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bedrijvenpark Ambachtsezoom, geïnspireerd op de Cradle-to-Cradle principes. Het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Voor de bedrijfskavels en -panden zijn circulariteit, aardgasvrij en energieneutraal de uitgangspunten.

Lees meer
Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer