
De contouren van Bedrijvenpark Ambachtsezoom steeds zichtbaarder
Juli 2020
Buiten worden de contouren van Bedrijvenpark Ambachtsezoom steeds zichtbaarder. Onze aannemers maken het terrein bouwrijp. Ondertussen bereidt het projectteam in het gemeentehuis de volgende stappen voor en overlegt met ondernemers die zich hier willen vestigen.
Civiel projectleider Peter Vreeven neemt u mee naar het plangebied.
In deze korte film vertelt wethouder André Flach over de gedachte achter het circulaire bedrijvenpark: “Een plek waar je [als ondernemer] de komende jaren gewoon goed zit, als het gaat om je milieubelasting, je duurzaamheidsinspanningen!”
Civiel projectleider Peter Vreeven neemt u mee naar het plangebied. Hij vertelt over voorbelasten met verticale drainage, hergebruik van tonnen materialen uit het gebied en drie waterpeilen. Ook laat hij u een overblijfsel zien van de Vordere Wasserstellung uit de Tweede Wereldoorlog.
De straatnamen van Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom
Sedumweg, Kringloopweg, De Wadi… De straatnamen in Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom verwijzen naar de duurzame elementen in het gebied, zoals de groene daken, het gebruik van recyclebare materialen en de klimaatvriendelijke opvang van regenwater, waardoor bij stortbuien wateroverlast wordt voorkomen en er een buffertje is voor droge perioden.
Nieuwe fase Bedrijvenpark Ambachtsezoom
Toekomstig Bedrijvenpark Ambachtsezoom gaat een nieuwe fase in met de aanleg van riolering, kabels en leidingen (voor elektriciteit, water en glasvezel) en de wegen en paden. Daarna richt de gemeente het openbare gebied in met onder meer verlichting, bankjes, water, bomen en ander groen.
Duitse stelling uit Tweede Wereldoorlog verplaatst
Bij het Baakpad is een Duitse stelling uit de Tweede Wereldoorlog verplaatst om ruimte te maken voor bedrijfskavels op Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op 18 september 2020 is de historisch waardevolle betonnen stellingplaat 42 meter verplaatst in westelijke richting. Hier blijft de plaat zichtbaar, als stille getuige van de oorlogsgeschiedenis in de Zwijndrechtse Waard.