De contouren van Bedrijvenpark Ambachtsezoom steeds zichtbaarder

Juli 2020

Buiten worden de contouren van Bedrijvenpark Ambachtsezoom steeds zichtbaarder. Onze aannemers maken het terrein bouwrijp. Ondertussen bereidt het projectteam in het gemeentehuis de volgende stappen voor en overlegt met ondernemers die zich hier willen vestigen.

Civiel projectleider Peter Vreeven neemt u mee naar het plangebied.

In deze korte film vertelt wethouder André Flach over de gedachte achter het circulaire bedrijvenpark: “Een plek waar je [als ondernemer] de komende jaren gewoon goed zit, als het gaat om je milieubelasting, je duurzaamheidsinspanningen!”

Civiel projectleider Peter Vreeven neemt u mee naar het plangebied. Hij vertelt over voorbelasten met verticale drainage, hergebruik van tonnen materialen uit het gebied en drie waterpeilen. Ook laat hij u een overblijfsel zien van de Vordere Wasserstellung uit de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe fase

Nieuwe fase

Werken en zakendoen in een inspirerende, groene, gezonde en waterrijke omgeving. Werkgevers Drechtsteden publiceerden in de decembereditie van hun magazine Slagkracht een interview met wethouder André Flach over de circulaire gebiedsontwikkeling van bedrijvenpark Ambachtsezoom.

Lees meer
Duitse stelling uit Tweede Wereldoorlog verplaatst

Duitse stelling uit Tweede Wereldoorlog verplaatst

Bij het Baakpad is een Duitse stelling uit de Tweede Wereldoorlog verplaatst om ruimte te maken voor bedrijfskavels op Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op 18 september 2020 is de historisch waardevolle betonnen stellingplaat 42 meter verplaatst in westelijke richting. Hier blijft de plaat zichtbaar, als stille getuige van de oorlogsgeschiedenis in de Zwijndrechtse Waard.

Lees meer