De contouren van Bedrijvenpark Ambachtsezoom steeds zichtbaarder

Juli 2020

Buiten worden de contouren van Bedrijvenpark Ambachtsezoom steeds zichtbaarder. Onze aannemers maken het terrein bouwrijp. Ondertussen bereidt het projectteam in het gemeentehuis de volgende stappen voor en overlegt met ondernemers die zich hier willen vestigen.

Civiel projectleider Peter Vreeven neemt u mee naar het plangebied.

In deze korte film vertelt wethouder André Flach over de gedachte achter het circulaire bedrijvenpark: “Een plek waar je [als ondernemer] de komende jaren gewoon goed zit, als het gaat om je milieubelasting, je duurzaamheidsinspanningen!”

Civiel projectleider Peter Vreeven neemt u mee naar het plangebied. Hij vertelt over voorbelasten met verticale drainage, hergebruik van tonnen materialen uit het gebied en drie waterpeilen. Ook laat hij u een overblijfsel zien van de Vordere Wasserstellung uit de Tweede Wereldoorlog.

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit

Met de Inspiratiegids Klimaat en Biodiversiteit voor Ambachtsezoom willen we laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het natuurlijk en klimaatadaptief inrichten van uw bedrijfskavel. Wist u dat het groen inrichten van de werkomgeving veel meerwaarde heeft voor werkgever en werknemer?

Lees meer
Video: Klimaat en biodiversiteit

Video: Klimaat en biodiversiteit

Landschapsarchitect Marjan Ketner bekijkt samen met projectleider civiel Peter Vreeven de voortgang op bedrijvenpark Ambachtsezoom. In het ambitieuze ontwerp van Marjan voor de openbare ruimte speelt ‘groen’ een belangrijke rol. Inmiddels zijn honderden bomen aangeplant.

Lees meer